Izturīgas Latvijā ražotās siltumnīcas „Lauku” ar polikarbonāta segumu un stiprinātu cinkotā tērauda karkasu

melkon
Автор melkon Февраль 9, 2012 00:00

Izturīgas Latvijā ražotās siltumnīcas „Lauku” ar polikarbonāta segumu un stiprinātu cinkotā tērauda karkasu

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKEmail this to someone


Firma „SM TECHNOLOGY” piedāvā klientiem plašu inženierpakalpojumu spektru, tai skaitā veic elektrības un inženieru tīklu projektēšanas, montāžas un tehniskās apkopes darbus, kā arī veic tehnoloģisko procesu izstrādi un nodrošina ražošanas procesu tehnoloģiskās sagatavošanas pilnu ciklu.

SM TECHNOLOGY ir arī uzņēmuma „REMC” – plaša profila metālisko arku konstrukciju, tai skaitā polikarbonāta siltumnīcu ar stiprinātu cinkoto karkasu, ražotāja – stratēģiskais partneris un produkcijas izplatītājs.

Izturīgas Latvijā ražotās siltumnīcas „Lauku” ar polikarbonāta segumu un stiprinātu cinkotā tērauda karkasu

Kas var būt veselīgāks un garšīgāks par pašu izaudzētajiem tomātiem un agrajiem gurķīšiem, redīsiem un salātiem! Bet mūsu klimatiskajos apstākļos tas viss nav iedomājams bez siltumnīcas. Mēs esam ieraduši piemājas dārzos, stādu audzētavās un zemnieku saimniecībās redzēt siltumnīcas, kas tradicionāli pārklātas ar polietilēna plēvi vai iestiklotas. Tomēr katrs šādas siltumnīcas īpašnieks piekritīs, ka nedz trauslo stiklu, nedz polietilēna plēvi, kura ik pēc 2-3 gadiem ir pilnībā jānomaina, nevar dēvēt par izturīgu un ilgtspējīgu materiālu. Un ja stipra vētra atnes krusu vai iegadās sniegota ziema, tad atkal ir jāķeras pie siltumnīcas seguma labošanas vai nomaiņas. Tieši tāpēc pie mums aizvien populārākas kļūst siltumnīcas, kas ir pārklātas ar daudzkārt izturīgāku materiālu — caurspīdīgo polikarbonātu. Jau tagad ražotāji piedāvā diezgan plašu polikarbonāta siltumnīcu klāstu ar atšķirīgiem ekspluatācijas un stiprības rādītājiem un atšķirīgām cenām.
Kaut arī cenai ir liela nozīme, izvēloties siltumnīcu ir vērts paturēt prātā tos pārsteigumus, kurus mēdz mums sagādāt nepastāvīgais piejūras klimats – slapju sniegu, kas, sasalstot, pārvēršas cietā ledus garozā, krusu, stipros vējus un pat vētras, kurām ne visas siltumnīcu konstrukcijas spēj turēties pretī.
Izstrādājot siltumnīcu konstrukcijas, firmas „REMC” speciālisti izlietoja tādus konstruktīvos risinājumus, kuri, ņemot vērā mūsu klimatiskos apstākļus, maksimāli paildzina ekspluatācijas laiku un padara siltumnīcas ērti apkalpojamas.


Kādas tad īsti ir siltumnīcas „Lauku” priekšrocības?

1. Siltumnīcas konstrukciju izstrādāja vietējie speciālisti – cilvēki, kuriem labi zināmas mūsu klimata īpatnības.

2. Siltumnīcas tiek ražotas, izmantojot kādreizējās Rīgas eksperimentālās civilās aviācijas rūpnīcas jaudas, kas nodrošina augstu kvalitāti labākajās Latvijas mašīnbūves tradīcijās.

3. Firma „REMC” īpašu uzmanību pievērš izejmateriālu izvēlei — siltumnīcas tiek izgatavotas tikai no augstas kvalitātes materiāliem, kas ražoti Somijā, Šveicē, Francijā un citās ES valstīs.

4. Stiprinātais karkass, kas pagatavots no cinkotā tērauda – korozijas izturīgā materiāla ar teicamu noturību pret deformācijām. Šāds karkass ir spējīgs izturēt vēja un sniega radīto slodzi līdz 50 kg/kv.m, tādejādi pagarinot siltumnīcas ekspluatācijas laiku līdz pat 20 gadiem. Un kas nebūt nav mazsvarīgi – krāsaino metālu „medniekus” cinkotais tērauds neinteresē.

5. Šūnu polikarbonāta teicamās īpašības. Šūnu polikarbonāts ir unikāls jaunās paaudzes materiāls, kurš pretstatā polietilēnu plēvei neplīst un neizstaipās, nodrošinot ļoti labu siltumizolāciju un gaismas caurlaidību (86%). Polikarbonāta siltumnīcas iekšienē veidojas augu veģetācijai īpaši labvēlīgi apstākļi – izkliedētā saules gaisma vienmērīgi apgaismo augus, arī bīstamais īsviļņu UV starojums netiek cauri polikarbonātam, kas ļauj izvairīties no augu apdegšanas.

Pēc saviem siltumizolācijas rādītājiem šūnu polikarbonāts vairakkārt pārspēj polietilēna plēvi. Tas lieliski saglabā siltumu pat aukstajās pavasara naktīs. Ir piemērots arī apkurināmajām siltumnīcām, jo saglabā savus labos ekspluatācijas rādītājus temperatūras diapazonā no -50C līdz +50C.
Šūnu polikarbonāts siltumnīcas pārklājumā var nokalpot 10 un vairāk gadu — pēc 10 ekspluatācijas gadiem tā gaismas caurlaidība samazinās vien par nieka 6%. Pateicoties visām šīm lieliskajās īpašībām šūnu polikarbonāts strauji iekaro dārzkopju sirdis un drīz vien kļūs par izejmateriālu „numur viens” siltumnīcām, lecektīm un oranžērijām.

6. Pareizā šūnu polikarbonāta plātņu montāža. Izvēloties siltumnīcu, ir ieteicams pievērst uzmanību arī polikarbonāta plātņu piestiprināšanas paņēmienam, jo no tā ir lielā mērā atkarīgs plātņu kalpošanas ilgums. Siltumnīcas „Lauku” konstrukcijā visu polikarbonāta plātņu malas ir apstrādātas ar speciālu plēvi, kas pasargā plātnes no apkārtējās vides kaitīgās iedarbības un mehāniskiem bijājumiem.  Turklāt, piestiprinot polikarbonāta plāksnes pie siltumnīcas karkasa netiek veikta urbšana. Un vēl, polikarbonāta plāksnes tiek piestiprinātas tādejādi, lai materiālā esošās rieviņas būtu orientētas vertikāli, kas dod iespēju ūdens kondensātam netraucēti noplūsts lejā, netrāpot uz augiem.

7. Ekspluatācijas ērtums. Ekspluatācijas ērtumam siltumnīcas „Lauku” durvju platums ir palielināts līdz 80 cm, lai varētu iebraukt ķerru. Ventilācijas logi un arī durvis ir apgādātas ar speciālajām ierīcēm, nodrošinot iespēju tos fiksēt atvērtā stāvoklī, tādejādi pasargājot logus un durvis no vēja brāzmu izraisītajiem bojājumiem. Siltumnīcas durvis ir apgādātas ar slēdzeni, kas pasargās ražu no nelūgtajiem viesiem.

8. Siltumnīcas uzstādīšanai nav nepieciešami pamati, jo siltumnīca ir aprīkota ar cinkoto pamatnes profilu, kurš uzstādāms tieši uz grunts. Pamatnes augstums ir no 80mm līdz 130mm.

9. Pēc klienta pieprasījuma firma SM TECHNOLOGY piegādās un uzstādīs nopirkto siltumnīcu. Piegāde tiek veikta visā Latvijas teritorijā.

Augstums (m)Platums (m)Garums (m)Cena, ieskaitot PVN
2.23.04.20LVL 850
2.2 3.0 6.00LVL 1050 
2.2 3.0 6.35LVL 1090 
2.2 3.0 8.45LVL 1270 
2.2 3.0 10.00LVL 1495 
2.2 3.0 un garākas

Tuvākajā laikā būs pieejamas arī citu izmēru siltumnīcas.

SIA „SM Technology”
Dārzciema iela 60, Rīga, LV – 1073
Informācija: +371 29117408, +371 67371222, +371 29561967
www.smt.lv; info (@) smt.lv

melkon
Автор melkon Февраль 9, 2012 00:00